Verdens beste sitronpai. Paifyllet er syrlig og passer perfekt til den søte marengsen og en god kopp kaffe.

Ingredienser

Paibunn
200g hvetemel
30g melis
1ts bakepulve
1/2ts salt
1/2ts natron
120g Bremykt
1 stort egg
Sitronfyll
60g maisennamel
170g sukker
1,8dl ferskpresset sitronsaft
2,3dl vann
60g Bremykt i terninger
3 store eggeplommer
Marengs
3 store eggehviter
170g melis
1ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Sitronfyll
Starter med fyllet, for det må bli kaldt.
Ha i maisennamel, sukker, sitronsaft og vann i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. Etter at det har kokt opp, skrur du ned varmen og lar det småkoke til blandingen tykner og får en klarere farge, ca.2min. Rør hele tiden med en visp så det ikke blir klumper. Rør inn Bremykt og eggeplommer under kraftig pisking til Bremykt har smeltet og blandingen er blank og tykk. Sett til avkjøling i kjøleskap med plastfolie over for å unngå sterk.
Paibunn
Kjør de tørre ingrediensene i food professor sammen med kaldt Bremykt i terninger. Kjør til massen er finkornet, ca 1/2 minutt. Tilsett deretter egg, og kjør videre til en deig. Pakk deigen i plast og sett kaldt i en time.
Press paien ut i en paiform på 22cm. Kan også kjevle ut. Prikk bunnen med en gaffel. Trim kantene med en kniv. Stek i ovn på 160 grader i 20-25min, til bunnen er lett gyllen.
Marengs
Pisk eggehvitene på høy hastighet i ca 5min til hvitene begynner å bli stive. Tilsett melis litt etter litt, mens du pisker godt mellom hver gang. Tilsett sitronsaft til slutt, og pisk til marengsen er tykk og glansfull
For varm ovnen til 190 grader. Ha kald sitronfyll i paiskallet og dekk med et tykt lag marengs. Lag topper på marengsen ved å bruke en slikkepott eller en skje. Stek i ca 8min til marengsen er lett gyllen på toppene.
Avkjøl i romtemperatur, deretter i kjøleskapet i 4 timer slik at paien setter seg ordentlig før servering.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!