En frisk lemoncurd og den søte marengsen er en fantastisk smaksopplevelse
Bunnen: 80 g melis, 250 g hvetemel, 30 g mandler, 1 egg
Lemoncurd: 4 eggeplommer, 150 g sukker, 120 g sitronjuice, revet skall av 2 sitroner, 100 g smør,
1 ss maizena
Marengs: 4 eggehviter, 1/4 ts salt, 125 g sukker
Bunnen: Kjør mandlene i en foodprosessor. Når mandlene er finmalt tilsetter du de andre ingrediensene. Kjør dette til deigen har samlet seg. Nå kan deigen enten kjevles eller trykkes ut i en paiform eller en kakeform. Prikk bunnen med en gaffel og stek den på 225 grader i ca 15-20 minutt
Lemoncurd: Ha eggeplommer, presset sitronsaft, sitronskall , maizena og sukker i en kjele. Varm opp under stadig omrøring til kremen tykner. Ta kjelen av platen og rør inn mykt smør i klatter. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet. Sitronkremen has over den avkjølte tertebunnen. Sett denne kaldt mens du lager marengsen
Marengs: Begynn med å piske eggehvitene som er tilsatt salt. Når dette er begynnt å skumme, tilsettes sukkeret litt etter litt. Husk å piske hele tiden. Fortsett til det er blitt en blank og stiv marengs. Nå skal denne over terten som er fylt med sitronkrem. Pyntes med fri fantasi. Bruk til slutt en creme brulebrenner eller sett kaken under grillen noen få sekunder slik at du får den litt gylne fargen.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!