Denne paien er bare så innmari god. Man kan få forskjellig resultat hver gang ved å endre type kjeks, det kan være både sjokolade, vanlig kjeks eller med vaniljesmak. Den smelter i munnen på en herlig måte. Jeg lager alltid denne til familieselskap, eller når venner kommer over. Stort pluss - den tar så kort tid å lage!! Ferdig på et blunk :-)

Ingredienser

21 eller 22cm paiform
Bunn:
400g sjokoladekjeks (jeg bruker gjende eller bixit)
150g bremykt smør
Karamellfyll:
1 boks (400g) Kondensert melk, søtet (ikke Vikingmelk!)
150g smør
100g lys sirup
Topping:
3 modne bananer
3dl kremfløte
Sjokoladeflak, rivet sjokolade

Fremgangsmåte

1. Bunnen er veldig lett å lage. Knus sjokoladekjeksen i en bolle, smelt smøret og bland det inn med kjeksen. Ta så å press kjeksen inn i paiformen, fyll godt opp rundt hele formen. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
2. Ha smør, kondensert melk og sirup i en kjele. Etterhvert som det varmes opp, vil det tykne. La blandingen koke, og ikke glem å røre i mens. Den er ferdig når den er gyllen og litt tykkere.
3. Ta den ferdige (avkjølte) karamellen og hell over kjeksen i paiformen. Sett det inn i kjøleskapet i 15 minutter.
4. Nå er paien snart ferdig. Når det er klart til servering, er det bare å skjære opp banan, legge det opp på paien, vispe opp krem, legg det oppå bananen, og legg sjokoladeflak over kremen for en fin touch.
5. Bon appetit!! :-)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!