Verdens beste terter med hjemmelaget vaniljekrem.

Ingredienser

Mørdeig
100g melis
200g bremykt
300g hvetemel
1egg
2ss kaldt vann
Smeltet sjokolade
100g freia kokesjokolade
Vaniljekrem
1 vaniljestang
2dl+1/2 dl h melk
60g sukker
2 eggeplommer
20g maizenna
2 gelantinplater
2dl fløte
Friske bær
Jordbær
Bringebær
Blåbær

Fremgangsmåte

Mørdeig
Bland ingredienser uten å arbeide for mye med deigen. Sett deigen kjølig et par timer før den skal brukes. Trykk deigen tynt og jevnt ut i en paiform. Prikk bunnen med gaffel. Fyll evt. bakepapir med erter og legg i bunnen for at den ikke bobler opp i midten.
Stek i ca 10-12 min i ovnen på 180 grader til den er gjennomstekt og gyllen. Avkjøles.
Pensle dem med smeltet sjokolade inni før de fylles med vaniljekrem og bær
Vaniljekrem
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha 2 dl melk + frøene av vaniljestangen+ stangen og sukker i en kjele. Rør det sammen og varm det til kokepunktet.
Ha resten av melken og maizenna i en bolle og visp det lett sammen. Visp så inn eggeplommene i maizenna blandingen. Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.
Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og la småkoke i 1min. mens du hele tiden rører med en visp.
Ta ut vaniljestangen etter at kremen har kokt. Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i få minutter. Trykk vannet ut av platene og rør dem inn i den varme vaniljekremen. Avkjøl.
Pisk fløten til krem. Rør vaniljekremen glatt og vend den inn i kremen.
Fyll tertene med vaniljekrem og fyll på med friske bær på toppen.
Pynt evt. med sjokladepynt ( jeg har brukt hvit sjokolade som har stivnet på et bakepapir først)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!