En terte med mørdeigsbunn dekket med nydelig vaniljekrem og friske bær, attpåtil penslet med gelé kan fint serveres når man vil kose seg litt ekstra eller i de fineste lag.

Ingredienser

(ca. 12 porsjoner)
Mørdeig:
125 gram Bremykt Original, i mindre biter
140 gram melis
1 ½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
240 gram hvetemel
1 egg
Ca. 2 ss vann
Fyll:
1 pk vaniljekrem
2 dl kremfløte
1 ss sukker
Ca. 500 g friske blåbær
2 pk bjørnebær
1 pk bringebær
1 pk blåbærgele (eller annen smak) rørt ut med 2 dl vann.
Tørre erter eller ris til blindbaking. Aluminiumsfolie.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 ˚C, over og undervarme. Smør en terteform (ca. 26 cm), gjerne med en kant som kan tas av. Ev. kan du servere kaka i forma bunnen stekes i.
Mørdeig:
Ha alle ingrediensene til deigen i en foodprosessor, kjør sammen til en glatt deig. Juster ev. med litt mer kaldt vann. Legg i en tett pose og sett kjølig minst 30 minutter. Ha på melet bakebord og kjevle ut til en runding, ha deigen i paiformen og klem deigen godt ut i kantene og bunnen (deigen er porøs å jobbe med). Prikk bunnen og sett kjølig ca. 20 minutter. Legg over aluminiumsfolie, fyll opp forma med tørre erter eller ris og stek bunnen på midterste rille ca. 20 minutter til bunnen er gyllen. Ta av aluminiumsfolien mot slutten av steketiden. Avkjøl og legg bunnen på ønsket fat.
Fyll:
Pisk fløte og sukker til en litt myk krem, bland sammen med vaniljekrem og fordel utover paibunnen. Legg over bær og pensle med gelé.
Gelé
Lag gele etter anvisning på pakken, men med 2 dl vann. Avkjøl geléen til den tykner før du pensler bærene.
Tips:
Får du mørdeig til overs kan den fint oppbevares noen dager i kjøleskap, eller stek opp små terter du kan ha på lur.
Kaka kan fint lages dagen før servering. Oppbevares kjølig.