Fantastisk god spinatpai fylt med masse næringstoffer! Restene av middagen er perfekt å ta med som lunch da den smaker godt både varm og kald. Hvetemelet er også byttet ut med jyttemel som er mer næringsrikt mel i tillegg til at det er glutenfritt.

Ingredienser

Paibunn:
3 dl jyttemel (Original, den blå pakken)
100 g smør/margarin/Bremykt Steke & Bake
1 egg
Fyll:
2 kyllingfileer på tilsammen ca 300-400 gram
1 tomat
250g dypfryst spinat
1 båt hvitløk
4 stk egg
2 dl rismelk
1⁄4 ts malt muskat
1⁄2 ts pepper
1/2 ts salt
1/2 ts oregano

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 200 grader.
2. Begynn med å lage bunnen. Smuldre mel og smør, og rør deretter inn egget.
3. Smør en paiform på ca 27 cm og fordel deigen utover.
4. Forstek paibunnen på 200 grader i 12 min.
5. Mens paibunnen står i ovnen kan du begynne med fyllet. Kutt opp kyllingfileene i små biter og stek dem på stekepanne.
6. Varm den fryste spinaten opp sammen med rismelk til den løser seg. Alternativt kan du ta den spinaten opp av frysen kvelden før.
7. Bland sammen spinat, egg, hvitløk, rismelk og krydderet i en bolle.
8. Kutt opp tomaten.
9. Når bunnen er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og fyller den med stekte kyllingbiter og oppkuttet tomat. Hell deretter spinat-blandingen over.
10. Stek paien videre på 200 grader i 25 min eller til fyllet har blitt fast.
11. Nyt den!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!