Veldig enkelt Quiche Lorraine (pai), kan spises både varmt og kaldt. Et godt alternativ til matpakke!

Ingredienser

Til mørdeig:
- 80 gr. bremykt smør
- 170 gr. mel
2 eller 3 skjer vann
til fylling:
- kokt skinken
- 4 egg
- Melk og rømme

Fremgangsmåte

Lag mørdeig:
Del smør i små bitter og bland det sammen med mel (tilsett litt salt). Du kan gjøre det med kjøkkenmaskin eller per hånd.
Når smør er blandet inn i mel tilsette litt vann etterhvert til du får en deig. Lar ligge deig ca. 30 min. i kjøleskapet.
Rulle ut deig og ha inn i en pai form. Prikk hull i deigen med gaffel.
Tar du etterpå skinken som er delt i små bitter. Bland egg, melk og rømme sammen og ha det over skinken.
Stekk pai i oven i 45 min. i 200 grad.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!