Klar for middagsjubel? Lag en tacopai med kylling, Bremykt, Crème Fraîche, digge grønnsaker og smeltet ost.
ca. 4 porsjoner.
Paibunn:
75 g Bremykt Original
4 dl hvetemel
1 dl Crème Fraîche
3 ss kaldt vann
1 klype salt
Fyll:
1 ss Bremykt Original
½ løk, finhakket
400 g salatkjøtt fra kylling (evt.1 grilla kylling)
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ½ ss tacokrydder
3 dl vann
2 dl Crème Fraîche
1 liten boks mais
½ rød paprika, i terninger
3 vårløk, i tynne skiver
½ rød chili, i tynne skiver
Ca. 10 cherrytomater
Hold av litt mais og vårløk til toppen av paien
Ca. 2 1/2 dl revet ost (gjerne en blanding med gulost og cheddar)
Frisk koriander til servering
Forvarm stekeovnen til 225 ˚C, over og undervarme. Smør en liten pai- eller ildfast form (ca. 22 -24 cm).
Paibunn:
Smuldre Bremykt, hvetemel og salt, tilsett Crème Fraîche og vann. Bland raskt sammen til en jevn deig. Trykk ut deigen i forma og prikk bunnen med en gaffel. Sett kjølig 20-30 minutter. Forstek paibunnen på midterste rille ca. 10 minutter.
Fyll:
Stek løken blank i en varm panne med litt Bremykt, tilsett kylling og hvitløk, la det surre ett par minutter. Ha i tacokrydder og vann, la det småkoke til nesten alt væsken er borte. Rør inn Crème Fraîche, mais, paprika, vårløk og chili. La det småkoke et par minutter, smak til med salt og evt. ekstra chili dersom du ønsker mer sting i tacopaien. Ha fyllet over den forstekte bunnen, dryss over ost, legg over halve tomater, vårløk og mais.
Stek paien på midterste rille ca. 20 minutter til osten er gyllen og paien er gjennomvarm. Dryss over frisk koriander og server.
Server med en god salat og salsa. En skål guacamole passer også fint til.
Tips:
Varier gjerne med andre typer kjøtt og grønnsaker. Kylling kan erstattes med kyllingkjøttdeig, karbonadedeig eller kjøttdeig.