Verdens beste eplepai er fylt med deilig vaniljekrem. Ekstra godt er det med kanel og sukker oppå eplene, passer supert til vaniljekrem.

Ingredienser

mørdeig:
250 g hvetemel
200 g smør
90 g melis
1 egg
50 g hvetemel.
1 pakke Ferdig vaniljekrem fra Piano.
eplefyll:
3-4epler ( Sure epler) Grønne
2 ts kanel
2 Ts sukker

Fremgangsmåte

Bland sammen 250 g mel og melis. Smuldre i smøret. Tilsett egget og kna deigen raskt sammens. Avkjøl deigen i kjøleskapet mens du lager klart resten.
Skrell eplene og hakk dem i biter.
Ta ut deigen og kjevle den ut og ta den ut over en pai form.
Ta over vaniljekrem, smør den ut over hele pai deigen. Strø eplene oppå vanilje kremen, da vil Nemelig eplene bli sprøe etter stekingen.
Strø over kanel og sukker over eplene.
Stek kaken ved 180°C i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen før den tas ut forsiktig. Dra bakepapiret av fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
Server med is eller pisket krem. Garantert suksess !!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!