Sprø og herlig bunn med en søt og syrlig lemoncurd, toppet med glasert kiwi.Passer perfekt som dessert, på et hvert kakebord eller som snacks til en hver anledning!

Ingredienser

Tartelettbunner:
4 dl mel
1 dl melis
200 gram romtemperert Bremykt steke og bake
2 ss kaldt vann
Glasering av frukt :
2 dl eplegele
Lemoncurd:
Lemoncurd:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 gram sukker
1 sitron (saft og skall fra denne)
100 gram Bremykt steke og bake. Skal smeltes.
1 kiwi

Fremgangsmåte

Tartelettebunner:
• Kjør alt i kjøkkenmaskin.
Har man ikke maskin kan man blande det for hånd. Bland først smør og mel, deretter
resten.
Jeg blandet alt for hånd for å være sikker på at deigen ikke ble en for kompakt masse.
* Kna til jevn deig
• Denne deigen trenger ikke hvile kaldt.
Trykk Stekes først 8 minutt på 200 grader.
• La formene hvile litt før de vippes ut.
• Stekes så uten former i 2-3 minutt. Viktig å følge med på de!
• Sett til avkjøling.
Glasering av frukt:
• Smelt geleen i en gryte på svak varme.
• Dyp bær og frukt i geleen med en gaffel.
• La de hvile litt før de legges på tartelettene.
Lemoncurd:
• Ha alt utenom smør i en gryte.
• Varm opp uten at det koker.
• Rør til det tykner, ca 5 minutt.
• Ta av gryten fra platen og rør inn smøret.
• Avkjøl kremen litt før den helles i tartelettbunnene.
• Pyntes med glasert kiwi.
... og så er det bare å nyte bakverket :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!