Bremykt Logo

Sprø og herlig bunn med en søt og syrlig lemoncurd, toppet med glasert kiwi.Passer perfekt som dessert, på et hvert kakebord eller som snacks til en hver anledning!

Ingredienser

Tartelettbunner:
4 dl mel
1 dl melis
200 gram romtemperert Bremykt steke og bake
2 ss kaldt vann
Glasering av frukt :
2 dl eplegele
Lemoncurd:
Lemoncurd:
5 eggeplommer
1 dl fløte
125 gram sukker
1 sitron (saft og skall fra denne)
100 gram Bremykt steke og bake. Skal smeltes.
1 kiwi

Fremgangsmåte

Tartelettebunner:
• Kjør alt i kjøkkenmaskin.
Har man ikke maskin kan man blande det for hånd. Bland først smør og mel, deretter
resten.
Jeg blandet alt for hånd for å være sikker på at deigen ikke ble en for kompakt masse.
* Kna til jevn deig
• Denne deigen trenger ikke hvile kaldt.
Trykk Stekes først 8 minutt på 200 grader.
• La formene hvile litt før de vippes ut.
• Stekes så uten former i 2-3 minutt. Viktig å følge med på de!
• Sett til avkjøling.
Glasering av frukt:
• Smelt geleen i en gryte på svak varme.
• Dyp bær og frukt i geleen med en gaffel.
• La de hvile litt før de legges på tartelettene.
Lemoncurd:
• Ha alt utenom smør i en gryte.
• Varm opp uten at det koker.
• Rør til det tykner, ca 5 minutt.
• Ta av gryten fra platen og rør inn smøret.
• Avkjøl kremen litt før den helles i tartelettbunnene.
• Pyntes med glasert kiwi.
... og så er det bare å nyte bakverket :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!