Saftige rundstykker

Smakfulle grove rundstykker som passer like godt til hverdags som til søndagsfrokosten

464b47af 6dad 4bff 9d80 5cb73d1aceac
Ann Helen 'Nella' Lorås

Dette er en oppskrift jeg har lekt meg fram til fordi jeg ønsket ordentlige grove rundstykker uten at de smaker «barkebrød» Ble veldig fornøyd med disse, da de oppleves nesten som finbakst i konsistensen 😊 Servert nystekt med bremykt og brunost er det en ordentlig godbit

Ingredienser

1 dl havregryn
1dl kruskakli
1dl knust linfrø
3 dl kokende vann
3 dl kesam orginal eller mager
1 egg
2 ss flytende bremykt
1 ts salt
1 ts sukker
1 pk gjær
10 dl hvetemel med fullkorn eller fibra
Vann til passe deig

Fremgangsmåte

Bland havregryn, kruskakli og knust linfrø og tilsett kokende vann. La stå i minst 30 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene og elt det godt, gjerne i kjøkkenmaskin.
La heve til ca dobbelt størrelse, jeg lar den som regel stå en times tid. Form runde eller avlange rundstykker i valgfri størrelse, jeg lager dem forholdsvis små da de metter mye. Etterheves i 1/2 - 1 time før de stekes 10-15 minutter ved 240 grader celsius.

Rundstykker
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift