Super luftige horn

Smakfulle og luftige horn. Bruker ikke alt for lang tid på å lage disse.

0695139f 0de3 4835 8779 a70e1d5a7235
Tove Berget

Ingredienser

500g hvetemel (1/2 kan byttes ut med sammalthvete)
3-4 ts salt
2ss sukker
3dl melk
25g gjær
4ss bremykt
1 egg
Valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø til pynt.

Fremgangsmåte

1. Bland mel, salt og sukker i en bakemaskin.
2. Varm melken fingervarm og hell i det tørre.
3. Tilsett gjær, smeltet smør og egg. Eltes til deigen er smidig.
4. Sett deigen på et varmt og fuktig sted til heving. Heves i 1 time.
5. Kna deigen godt sammen og del opp i to eller tre like store emner og trill de til boller.
6. Kjevle ut bollene til pizza-store rundinger (ca 1/2 cm tykkelse).
7. Bruk en pizzaskjærer eller kniv for å dele opp rundingen i 8 likestore trekanter.
8. Rull trekantene fra den bredeste enden mot den spisseste enden.
9. Legg hornene på et brett og la de heve i 1-3 timer. De blir luftigere jo lengre de heves. Selv bruker jeg i overkant av 2 timer.
10. Pisk egg og pensle på hornene. Ha på sesamfrø, valmuefrø eller solsikkefrø over.
11. Stek på 220° i 7-10 minutter.

Rundstykker
blir best med Bremykt

Har du Norges beste bakeoppskrift?

Bli med i konkurransen Norges beste bakst 2019, og vinn flotte premier fra Jernia!

Legg inn oppskrift