Hvitløksnan

Disse nanbrødene passer perfekt som tilbehør til indisk mat, men også som er erstatter til hvitløksbrød.

4a92ae9c 60a2 4f5d a40c a9657721867b
Finn Filip Finborud

Ingredienser

1/2 dl lunkent vann
1 ss sukker
1 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
2 dl melk
2 ss creme fraiche
500 g hvetemel evt. litt mer
1 ss flytende Bremykt

2 ss Bremykt
1/2 ts salt
1/2 finhakket kinesisk hvitløk
2 ss finhakket bladpersille

Fremgangsmåte

1. Aktiver gjær ved å blande vann, gjær og sukker i en bakebolle. La det stå i 10 min til den begynner å skumme.
2. Ha i det våte (ekskl. flytende Bremykt) og det tørre. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, kjør deigen på medium hastighet i 5 min.
3. Tilpass hvetemel slik at deigen ikke stikker. Ha i flytende Bremykt og kjør til deigen slipper deigkroken.
4. La heve i 1,5-2 timer. I mens «halvsmelter» du smør, og blander i salt, persille og hvitløk.
5. Varm ovn på varmluft 210 grader og en jernpanne på medium varme.
6. Kna deigen lett på bakebordet og del deigen i 16 emner som du triller til runde boller.
7. Kjevle hver bolle til de er ca 1/2-1 cm tykke. Midten må gjerne være tynnere enn kanten.
8. Stek brødene på jernpanne i 4-5 min til toppen begynner å boble. Smør på smørblandingen.
9. Flytt brødene over på stekebrett og stek de midt i ovnen i 4-5 min. Følg godt med, de kan fort svi seg pga smøret.
10. Serveres med en gang de kommer ut av ovnen.
11. Håper det smaker!

Rundstykker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet