Grove scones med rosiner og valnøtter

Grove scones som er skikkelig mettende med rosiner og valnøtter, gir brødskiva en god utfordring.

2019 bk grove scones u pak
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

Denne oppskriften gir ca. 10-12 stk. scones.

2 dl Bremykt Flytende (ev. Bremykt Mykere eller Bremykt Original)
3 dl skummet melk
6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn, lettkokte
1 ts salt
2 ss sukker
2 ss bakepulver
100 g rosiner
100 g valnøtter, grovhakket

Forvarm stekeovnen til 210 ˚C, over og undervarme. Smør eller kle et stekebrett med bakepapir.

Fremgangsmåte

Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett Bremykt og melk. Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge, da blir sconesene seige. Er deigen veldig klissete, tilsett litt hvetemel. Trykk deigen ut på melet bakebord til den er ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones med et melkeglass e.l. og legg på stekebrett. Stek på midterste rille ca. 20 minutter til de er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Nyt gjerne samme dag som de bakes, det er da de er best.

Tips:
Sconesene smaker ekstra godt med litt søtt syltetøy, som for eksempel solbær eller bringebær. Glad i ost? Del sconesene i to, smør et godt lag med Bremykt på og ha over Brie eller blåmuggost, og litt flytende honning.

Rundstykker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet