Müsliboller med tørket frukt

Lyst på noe godt med god samvittighet? Her er oppskrift på nydelige müsliboller laget med nøtter og tørket frukt.

2019 nettside müsliboller u pak
Oppskrift fra Bakeklubben

Ingredienser

(10-12 stk.)

¾ dl Bremykt Flytende
2 dl lettmelk
3 dl vann
30 g fersk gjær
1 ss lønnesirup
1 ts salt
1 dl valnøtter, hakkede
1 dl hasselnøtter, hakkede
1 dl gresskarkjerner
½ dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 ½ dl rosiner
Ca.10 tørkede aprikoser, finhakkede
1 dl havregryn, lettkokte
1 dl rugflak
5 dl sammalt rugmel, finmalt
2 ½ dl hvetemel

Til topping:
Litt ekstra sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkefrø og havregryn til rulling av boller før steking

Forvarmet stekeovn 220 ˚C. Bakepapirkledd stekebrett.

Fremgangsmåte

Bland sammen de tørre ingrediensene. Varm opp melk og vann i en liten kjele til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i litt av væska, ha det og resten av væska i en miksebolle sammen med Bremykt og de tørre ingrediensene. Elt godt sammen, til en litt klissete deig. Dekk til bakebollen med plastfilm og la deigen heve 30-40 minutter på et lunt sted. Ha deigen på melet bakebord og strekk deigen ut til den er litt avlang. Del i 10-12 emner, form runde boller med hendene, deigen er for klissete til at man kan rulle de til runde boller. Rull i blandet sesamfrø, i sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkefrø og rugflak. Legg bollene på stekebrett, dekk til med kjøkkenhåndkle og la de etterheve ca. 30 minutter eller til de er luftige. Stek på midterste rille ca. 12 minutter til de er gylne.

Tips:
Lag gjerne dobbel porsjon, bollene egner seg nemlig godt til frysing.
Har du svisker eller tørkede tranebær passer det også godt i bollen.
Lønnesirup kan erstattes med honning.

Rundstykker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet