Myke matpakkebrød

Verdens beste matpakkebrød som barna ( og de voksne ikke kan få nok av)

Img 20210815 115427
Img 20210928 104511
Charlotte Kårtveit

Denne oppskriften har vi i familien utviklet selv med tanke på å lage gode matpakker som frister.
Venner og familie elsker dem, de er noe av det vi bringer til felles lunsj sammen med bremykt.

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

700 g hvetemel
300 g sammalt hvete
140 g sukker
1 ts salt
1 pk tørr gjær
150 g bremykt
7 dl melk
2 ss eddik

Til utbaking
2 dl melk
3 ss eddik

Solsikkefrø / valmuefrø

Fremgangsmåte

Bland det tørre i en bakebolle

Smelt bremykt og ha i melk til blandingen er fingervarmt

Ha alt i bakebolle og eldt med maskinen i ca 10 minutter.

Hev deigen til dobbel størrelse

Bland melk og eddik

Kjevle ut deigen til en rektangulær form.
Pensle halve rektangel med melk og eddik blandingen.
Brett deigen så i to pensle halve den mindre rektangel med melk og eddik blandingen, brett på ny.

Del i 12 like deler

Pensle melk og eddik blandingen på de 12 like delene
Strø på frø.

La heve under klede i 60 minutter.

Stek på 215 grader i ca 10-15 minutter.

Rundstykker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere