Myke matpakkebrød

Verdens beste matpakkebrød som barna ( og de voksne ikke kan få nok av)

Img 20210815 115427
Img 20210928 104511
Charlotte Kårtveit

Denne oppskriften har vi i familien utviklet selv med tanke på å lage gode matpakker som frister.
Venner og familie elsker dem, de er noe av det vi bringer til felles lunsj sammen med bremykt.

Ingredienser

700 g hvetemel
300 g sammalt hvete
140 g sukker
1 ts salt
1 pk tørr gjær
150 g bremykt
7 dl melk
2 ss eddik

Til utbaking
2 dl melk
3 ss eddik

Solsikkefrø / valmuefrø

Fremgangsmåte

Bland det tørre i en bakebolle

Smelt bremykt og ha i melk til blandingen er fingervarmt

Ha alt i bakebolle og eldt med maskinen i ca 10 minutter.

Hev deigen til dobbel størrelse

Bland melk og eddik

Kjevle ut deigen til en rektangulær form.
Pensle halve rektangel med melk og eddik blandingen.
Brett deigen så i to pensle halve den mindre rektangel med melk og eddik blandingen, brett på ny.

Del i 12 like deler

Pensle melk og eddik blandingen på de 12 like delene
Strø på frø.

La heve under klede i 60 minutter.

Stek på 215 grader i ca 10-15 minutter.

Rundstykker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere