Myke matpakkebrød
Verdens beste matpakkebrød som barna ( og de voksne ikke kan få nok av)


Charlotte Kårtveit
Denne oppskriften har vi i familien utviklet selv med tanke på å lage gode matpakker som frister.
Venner og familie elsker dem, de er noe av det vi bringer til felles lunsj sammen med bremykt.
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
700 g hvetemel
300 g sammalt hvete
140 g sukker
1 ts salt
1 pk tørr gjær
150 g bremykt
7 dl melk
2 ss eddik
Til utbaking
2 dl melk
3 ss eddik
Solsikkefrø / valmuefrø
Fremgangsmåte
Bland det tørre i en bakebolle
Smelt bremykt og ha i melk til blandingen er fingervarmt
Ha alt i bakebolle og eldt med maskinen i ca 10 minutter.
Hev deigen til dobbel størrelse
Bland melk og eddik
Kjevle ut deigen til en rektangulær form.
Pensle halve rektangel med melk og eddik blandingen.
Brett deigen så i to pensle halve den mindre rektangel med melk og eddik blandingen, brett på ny.
Del i 12 like deler
Pensle melk og eddik blandingen på de 12 like delene
Strø på frø.
La heve under klede i 60 minutter.
Stek på 215 grader i ca 10-15 minutter.
blir best med Bremykt