Engelsk muffin

Fantastiske «rundstykker» som blir like gode om de stekes i panne eller ovn. Perfekte til turmat, ekstra gode i nista. Og med atta mel er de heller ikke usunne.

70bfcfef 4239 4108 9f6c 6f2d060c9eea
Ellen fredli

Engelske muffins er jo en verdens klassiker vi ikke bruker mye i Norge, og jeg forstår godt hvorfor de er verdenskjente!
Den mest populære klassikeren er eggs Benedicte, og jeg anbefaler deg på det varmeste å prøve den.

Om man ønsker en enda mer mettende versjon, så ha i en neve lettkokte havregryn. Bare husk å også ta i mer væske. Deigen skal være myk og smidig .uten å være klissete.

Ingredienser

350 gr Atta mel
400 gr hvetemel
( eller 750 gr hvetemel om du ikke har atta)
2 ss sukker
1 Ts salt

50 gr smeltet bremykt
2 dl vann
3 dl melk

1 pakke gjær

Griljermel
Olje til steking

Fremgangsmåte

Engelsk muffin/english muffin bakt med atta mel

Smelt smør i en gryte. Når smøret er smeltet har du i vann og melk. Ikke la blandingen bli varmere enn 37 gr.
Ha i bakebollen
Tilsett det tørre. Smuldre gjæren på toppen og la maskinen gå på laveste i ca 10 min.
Hev i 45 min til dobbel størrelse.
Kjevl ut til ca 2,5 cm tykk og stikk ut ringer med feks en kaffekopp. ( jeg brukte en liten bolle, og de ble for store)
Ha over på en stekeplate med bakepapir som er drysset med griljermel.
Dryss også griljermel på toppen.
Hev i 45 min.

Stek midt i stekovn på varmluft 180 gr i 8-10 min,og etterstek ca 2 min på hver side i stekepanne, eller stek i stekepanne ca 8 min på hver side.
La de hvile i 15 minutter før du deler de.

De er holdbare ca 1 uke i kjøleskap. For å få den korrekte midten, så stikker du en gaffel inn i muffinsen hele veien rundt og så drar den fra hverandre. Da får du den litt «taggete» muffinsen.
Perfekt å varme i brødrister eller i stekovn med grillelementet.

Rundstykker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere