Hvitløksknuter

Skikkelig gode knuter fylt med hvitløkssmør, veldig godt til suppe eller salat.

Fb img 1634234662685
Inbound4716575974269147947
Therese Storvik

Denne oppskriften ble til en gang jeg hadde glemt å kjøpe hvitløksbaguetter. Etter den gangen har det blitt laget mange ganger for vi alle synes disse ble gode. Det som gjør de så god er at de blir penslet med hvitløkssmør både før og etter steking, det gir både god skorpe og smak.

Ingredienser

400 gram hvetemel
1/2 pk tørrgjær
2 ts sukker
1,5 ts salt
2,5 dl fingerlunkent vann
50 gram Bremykt

Hvitløkssmør:
150 gram Bremykt
4 store båter hvitløk
Finhakket kruspersille

Fremgangsmåte

Bland sammen mel, tørrgjær, salt og sukker. Tilsett vann og rør i kjøkkenmaskin i 10 minutter.
Tilsett Bremykt og elt videre, tilsett litt og litt Bremykt i gangen. Elt i ti minutter til.
Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve i en time.

Kjevle deigen ut til et rektangel på et melet bakebord.
Smør utover minst halvparten av kryddersmøret.
Brett ene halvdel av leiven mot midten, og deretter andre halvdel av leiven mot midten.
Del opp i strimler med pizzaskjærer, ca 2cm brede. Snurr strimlene og lag en knute (slik som med kanelknuter).
Ha knutene på et bakebrett med bakepapir. Etterhev mens du varmer opp stekeovnen, 220 grader over- og undervarme.
Smelt smørblandingen og pensle knutene med mesteparten av blandingen rett før de går inn i ovnen.

Stek i et kvarter, pensle knutene med siste rest av smørblandingen med det samme de kommer ut av ovnen.
Ha knutene deretter over på rist og la de avkjøle seg. Spises gjerne lunkne, men er også gode kalde .

Rundstykker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere