Gule rundstykker

Deilige, saftige rundstykker med gurkemeie.

5fa90e99 2e85 4a6b 837d f7db0dd6a310
Camilla Hoelsveen

Det er alltid populært med frokost /lunsj når disse rundstykkene kommer på bordet😊

Ingredienser

7dl vann
100gr Bremykt
50gr gjær
500gr hvetemel
550gr sammalt mel
100gr havregryn
100gr solsikkefrø/linfrø
1ts salt
1ss gurkemeie
Egg til pensling

Fremgangsmåte

1.Smelt smør i en kjele og tilsett vann, dette skal holde en temperatur på ca 37 grader. Løs opp gjær i væsken og tilsett så mel, salt, gurkemeie, havregryn og frø.
2. Elt deigen godt (ca 15 min). La den så heve på et lunt sted i 30 min.
3. Del deigen i emner og rull ut avlange rundstykker. Sett de til heving i 50 min.
4. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek de i ovnen på 210 grader i ca 10-12 min. (Varierer fra ovn til ovn, men de skal være litt gyldene i fargen)
5. Avkjøles på rist og nytes ferske med ett godt lag med Bremykt oppå😊

Rundstykker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere