Gule rundstykker

Deilige, saftige rundstykker med gurkemeie.

5fa90e99 2e85 4a6b 837d f7db0dd6a310
Camilla Hoelsveen

Det er alltid populært med frokost /lunsj når disse rundstykkene kommer på bordet😊

Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!

Ingredienser

7dl vann
100gr Bremykt
50gr gjær
500gr hvetemel
550gr sammalt mel
100gr havregryn
100gr solsikkefrø/linfrø
1ts salt
1ss gurkemeie
Egg til pensling

Fremgangsmåte

1.Smelt smør i en kjele og tilsett vann, dette skal holde en temperatur på ca 37 grader. Løs opp gjær i væsken og tilsett så mel, salt, gurkemeie, havregryn og frø.
2. Elt deigen godt (ca 15 min). La den så heve på et lunt sted i 30 min.
3. Del deigen i emner og rull ut avlange rundstykker. Sett de til heving i 50 min.
4. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek de i ovnen på 210 grader i ca 10-12 min. (Varierer fra ovn til ovn, men de skal være litt gyldene i fargen)
5. Avkjøles på rist og nytes ferske med ett godt lag med Bremykt oppå😊

Rundstykker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere