Gule rundstykker
Deilige, saftige rundstykker med gurkemeie.


Camilla Hoelsveen
Det er alltid populært med frokost /lunsj når disse rundstykkene kommer på bordet😊
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
7dl vann
100gr Bremykt
50gr gjær
500gr hvetemel
550gr sammalt mel
100gr havregryn
100gr solsikkefrø/linfrø
1ts salt
1ss gurkemeie
Egg til pensling
Fremgangsmåte
1.Smelt smør i en kjele og tilsett vann, dette skal holde en temperatur på ca 37 grader. Løs opp gjær i væsken og tilsett så mel, salt, gurkemeie, havregryn og frø.
2. Elt deigen godt (ca 15 min). La den så heve på et lunt sted i 30 min.
3. Del deigen i emner og rull ut avlange rundstykker. Sett de til heving i 50 min.
4. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek de i ovnen på 210 grader i ca 10-12 min. (Varierer fra ovn til ovn, men de skal være litt gyldene i fargen)
5. Avkjøles på rist og nytes ferske med ett godt lag med Bremykt oppå😊
blir best med Bremykt