Digge rundstykker

Enkelt og greit Gode rundstykker til helg eller fest🙂

Inbound8092038386688511861
Thomas Stenberg

Familien digger disse!!

Ingredienser

6 dl vann
1 pk tørr gjær
1 kg hvetemel
1 ss salt
½ dl olivenolje
1 stor ss honning
100 g bremykt

Fremgangsmåte

Varm opp vannet til 28°C.
Strø gjæren i det lunkne vannet.
Smelt bremykt og ha i en god spiseskje med honning i det smeltede smørret.
Hell blandingen over i vannet.
Bland hvetemel, salt og olivenolje i den lunkne gjærblandingen og elt godt til deigen slipper bollen. 
Dekk bollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord.
Del den i ca 25 emner, avhengig av hvor store du ønsker. Form til spisse kuvertbrød eller rundstykker. Legg over på stekebrett og dekk med plast eller klede og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter. Smelt honning og pensle kuvertbrødene rett før steking. Hvis du ønsker kan du strø på litt mel.Stek kuvertbrødene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20-25 min. Avkjøl på rist. 

Rundstykker
blir best med Bremykt

Den smakfulle kombinasjonen av meierismør og rapsolje

Det gir Bremykt den gode smaken av meierismør, samtidig som rapsoljen gjør den smøremyk og lett å jobbe med.

Les mer om produktene: Bremykt Original og Mykere