Super luftige rundstykker.
Verdens mykeste og luftigste rundstykker!! Nærmest smelter på tungen å like vellykket hver eneste gang.


Ann-Evy Olsen Instagram: annnevy
Dette er blitt min favoritt oppskrift når det kommer til gjærbakst! Den kan brukes på så mange måter, tilsetter man litt kardemomme blir det deilige hveteboller!
Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!
Ingredienser
1 kg hvetemel
1 ts salt
4 ss sukker
1 pk tørrgjær
6,5 dl helmelk
1 egg
125 g smeltet bremykt
Egg til pensling
Fremgangsmåte
Over og undervarme, 225°c.
1. Smelt bremykt å sett til side.
2. Bland det tørre sammen i en kjøkkenmaskin.
3. Lunk melken til fingervarmt.
4. Tilsett melken i det tørre å elt godt.
5. Etter ca 5min elting tilsettes smeltet bremykt og egg.
6. Elt videre i 10-15 min. Viktig å elte lenge nok for at deigen skal bli smidig og myk!
7. Når deigen slipper bollen å den er glatt og fin dekkes den med plast for å heve til dobbelt størrelse, 30-40 min.
8. Når deigen et ferdig hevet deles den inn i ca 25 emner, alt etter som hvor store man ønsker at rundstykkene skal være, å trilles til rundstykker.
9. Dekk så med plast å etterhev til dobbel størrelse, ca 30-40 min.
10. Pisk sammen egget å pensle rundstykkene før de stekes midt i ovnen i 12-14 min.
11. Avkjøl på rist.
12. NYT verdens beste rundstykker med bremykt og syltetøy sammen med et glass iskaldt melk!
Lykke til!
blir best med Bremykt