Bremykt Logo

Verdens mykeste og luftigste rundstykker!! Nærmest smelter på tungen å like vellykket hver eneste gang.

Ingredienser

1 kg hvetemel
1 ts salt
4 ss sukker
1 pk tørrgjær
6,5 dl helmelk
1 egg
125 g smeltet bremykt
Egg til pensling

Fremgangsmåte

Over og undervarme, 225°c.
1. Smelt bremykt å sett til side.
2. Bland det tørre sammen i en kjøkkenmaskin.
3. Lunk melken til fingervarmt.
4. Tilsett melken i det tørre å elt godt.
5. Etter ca 5min elting tilsettes smeltet bremykt og egg.
6. Elt videre i 10-15 min. Viktig å elte lenge nok for at deigen skal bli smidig og myk!
7. Når deigen slipper bollen å den er glatt og fin dekkes den med plast for å heve til dobbelt størrelse, 30-40 min.
8. Når deigen et ferdig hevet deles den inn i ca 25 emner, alt etter som hvor store man ønsker at rundstykkene skal være, å trilles til rundstykker.
9. Dekk så med plast å etterhev til dobbel størrelse, ca 30-40 min.
10. Pisk sammen egget å pensle rundstykkene før de stekes midt i ovnen i 12-14 min.
11. Avkjøl på rist.
12. NYT verdens beste rundstykker med bremykt og syltetøy sammen med et glass iskaldt melk!
Lykke til!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!