Bremykt Logo

Enkle og gode rundstykker som kan bli en ny familiefavoritt! Med denne oppskriften trenger du heller ikke å forheve rundstykkene, så du sparer deg litt tid.

Ingredienser

2 kg hvetemel
3 egg
150 g mykt smør
2 ts salt
6 dl melk
6 dl vann
100 g gjær
8 ts sukker

Fremgangsmåte

Finn frem 150 gr smør og sett på benken til det blir mykt.

Varm 6 dl melk og 6 dl vann til 38/40 grader.

Ha så 2 kg hvetemel i bollen (jeg bruker kjøkkenmaskin) ha i 2 ts salt, 8 ts sukker, 3 egg og 100 g gjær oppi (bruker tørrgjær). Om du bruker fersk gjær så løs den opp sammen med melk og vann.

Så tar du melk og vann som er varmet til 38/40 grader sammen med mel og det andre. Elt godt i 5-7min. Om deigen blir litt løs tar du litt hvetemel i under elting. Jeg bruker å kjenne på deigen under elting, når den setter seg litt på fingrene syns jeg den er perfekt. Deigen "setter" seg litt når man triller rundstykkene ut.


Når du har fått en fin deig så triller du rundstykkene ut med EN gang. Ingen forheving.
Så heves de på plate under klede i 20 - 30 min.

Pensle til slutt med 1 egg og litt melk blandet. stekes på 225 grader i 8 - 10 min.

Velbekomme!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!