Kaldhevede grove rundstykker med honning og havsalt

Deilige grove rundstykker perfekte for en lat morgen. De heves over natten i kjøleskapet og trenger ikke å rulles ut før steking - superenkelt!

2015 05 24 15.08.47
Maja Kristin Kophamer

Dette er min favorittoppskrift som jeg har fått av min fantastiske nabo Tabita. Vi har delt mat og oppskrifter med hverandre siden vi ble naboer, og det er en vane jeg har lyst til å opprettholde! :) Takk, Tabita!

Ingredienser

5 dl kaldt vann
1 pakke gjær
1 ss grovt salt
1 ss honning
200 g rugmel eller havregryn
400 g hvetemel
75 g kjerner

Fremgangsmåte

1. Bland alt til en tykk grøt
2. Dekk med plast og la bakebollen stå i kjøleskapet i 10-15 timer
3. Uten å behandle deigen noe videre kan du legge "klatter" med en stor skje på en bakepapirdekket stekeplate
4. Stek rundstykkene ved 225 grader i ca 20 minutter

Rundstykker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet