Urtesnurrer

Saftige og smakfulle Urtesnurrer som passer perfekt til supper, lasagne,grillmat, gryteretter og til skalldyr.

Image
May Helen Nielsen

Ingredienser

1 L hvetemel
0,5 L lunken melk(kan eventuelt bytte ut litt av melken med kesam/rømme osv)
3ss Bremykt steke og bake
1 egg
1 pose tørrgjær
1 klype salt

Fyll:
1 stor neve finhakket kruspersille(bruker en hel potte fra butikken)
1ss finhakket basilikum
Pluss eventuelt andre urter du måtte like å bruke? Dill er godt til skalldyr,rosmarin til lam osv.
1 pølse jacobs utvalgte hvitløkssmør(smeltet)
150g revet ost(norvegia,mozzarella,parmasan,gyuier,manchego)

+ eventuelt litt ost til topping

Fremgangsmåte

Begynn med å lage deigen, ha alt det tørre i en bakebolle, tilsett lunken(ca25 grader) væske, smør og egg, og elt i ca 10 minutter.

Smelt hvitløksmøret i en kjele eller i mikroen,og la det avkjøles mens du kutter urter og river osv .

Når deigen er ferdig eltet så heller du litt olje utover benken og kjevler deigen ut i en Leiv oppå oljen, til den blir ca 1 cm tykk og rektangelformet.

Smør det smelta smøret utover og strø på urter og ost, og rull sammen i en pølse.

Skjæres opp i ca 2 cm tykke skiver,og legges på stekebrett med bakepapir.

Hev i ca 1-2 timer(til de er dobbel størrelse.

Pensle med egg/vann eller melk og topp med litt revet ost.

Stekes på 180 grader på midterste rille i ca 10-12 minutter ?

Avkjøl og nyt!

Rundstykker
blir best med Bremykt

Norges beste bakst 2019 er avsluttet