Disse brytebrødene passer perfekt til å dele ved flere anledninger. De passer ypperlig til ei god høstsuppe, som en overraskelse til nistepakken eller på et spleiselag.

Ingredienser

50g gjær
1 ts salt
1 klype hornsalt
100g smeltet Bremykt
5 dl melk
Mel til deigen slipper bollen
Ca 1/2 dl olivenolje

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Start med å ha gjær,salt og hornsalt i bakebollen (her er det best å bruke kjøkkenmaskin). La gjæren smelte med saltet. Smelt smør og hell i melken. Pass på at melkeblandingen ikke er for varm før du heller over i bakebollen. Tilsett mel og elt til deigen slipper bollen. Elt så inn olivenolje,la maskinen gå på lav hastighet i første omgang,men øk gradvis når oljen går inn i deigen. La deigen heve i minst 30 min. Del deigen i 16 like emner. Lag to blomster,la de etterheve i 15 min før de går midt i ovnen på 225° i ca 15-17 min.
Kan pensles med egg å strø på feks sesamfrø,valmuefrø eller revet ost.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!