Luftige og gode, halvgrove rundstykker som kan spises til supper, koldbord eller med pålegg.
Oppskrift brytebrød
2 ps tørrgjær
1 liter lunkent vann
0.5 dl appelsinjuice
1 beger mager kesam
100 g myk bremyk margarin
1 ts salt
2 ss honning
3 dl havregryn
3 dl grov speltmel
Ca. 2 l siktet
Bland alt det våte og tørre utenom margarinen som du har i når du har fått kjørt deigen sammen. Kjør maskina til du har en glatt og smidig deig. Ikke ha i alt det sikta speltmelet med en gang, prøv deg mitt frem til deigen akkurat henger sammen. Bak ut rundstykker- til brytebrød settes de tett sammen på brettet. Etterhev i ca.30 min- til ca dobbelt størrelse. Pensle med egg og strø over litt havregryn. Stek midt i ovn ved 225 grader i ca.15 min, til de er pent brune.
Lykke til😊
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!