Hjemmebakte fullkorn hamburgerbrød er saftigere og mindre søte enn de ferdigkjøpte.
[8 hamburgerbrød]
- 3 ss Bremykt steke og bake
- 3 dl melk
- 25 g gjær
- Ca. 500 g fullkorn hvetemel
- 1/2 ts sukker
- 1/2 ts salt
- Sesamfrø
1. Smelt smøret. Ha melken i, og varm blandingen til ca. 37 grader, fingervarm. Rør gjæren ut i blandingen.
2. Ha i mesteparten av melet, sukkeret og saltet. Elt deigen smidig og seig. Ha evt. i mer mel.
3. Dekk deigbollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
4. Sett stekeovnen på 225 grader.
5. Del deigen i 8 emner. Trill boller og klapp dem flate.
6. Legg dem på plater dekket med bakepapir. Etterhev dem i ca. 30 minutter.
7. Pensle med vann, melk eller vispet egg. Dryss på sesamfrø.
8. Stek hamburgerbrødene midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!