Fantastisk enkle rundstykker som krever null krefter og gir smakfulle luftige rundstykker.

Ingredienser

Ingredienser, 9 (18) stk:
Det våte:
1,7 (3,3)+ dl vann
1,7 (3) dl store havregryn
40 (80) g bremykt steke og bake
Det tørre:
300 (600) g hvetemel
1/2 (1) ts salt
20 (40) ml sukker
1/2-1 (1-2) ts tørrgjær

Fremgangsmåte

1. Bland det våte og varm i mikrobølgeovnen til smøret har smeltet. Bland godt.
2. Bland det tørre og tilsett i det våte.
- Her hender det alltid at jeg må tilsette mer vann. Sikkert like mye som jeg først hadde i (altså dobbelt), men jeg har ikke regnet på det enda.
3. La alt dette stå luftett over natten / over 9 timer.
- Vanlige eltefrie oppskrifter sier 12-18 timer, men jeg tror at, fordi denne blandingen er så varm til å begynne med, kan man klare seg med mye mindre tid.
4. Ha over på en melet flate, brett og kna litt og del i 9 like emner. Legg disse ut i den fasongen du vil på et bakepapirkledd stekebrett, og ha i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter (om jeg husker rett, følg med for sikkerhets skyld) til de får en fin og gyllen farge.
5. Etter at de har kjølt seg ned så lenge du makter å vente spiser du de med rikelige mengder smør og brunost!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!