Har man ikke gjær, men ønsker å lage rundstykker er scones et godt altenativ. Bruker man ikke hele deigen kan man ha deigemnene i kjøleskapet over natten og steke de dagen etter. Man kan også bytte ut noe av melet med grovere mel om man ønsker det.

Ingredienser

600 g mel
3 dl melk
50 gram Bremykt Steke og Bake
2 eggeplommer
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 225 grader. Smelt Bremykt. Hold igjen litt av melet og bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene. Bland egg, melk og Bremykt med de tørre ingrediensene og tilsett melet du holdt igjen litt og litt til det blir en smidig deig. Kjevle ut deigen til en lefse på ca 3 cm og stikk ut scones med den åpne enden et glass. Stek sconesene til de blir gyldne og avkjøl på rist. Smaker kjempegodt nybakte med Bremykt og ditt favorittpålegg.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!