Verdens beste matpakke!
Deig:
5 ss smeltet smør
2 dl vann
4 dl melk
2 egg
- pisk inn egga og varm opp til fingervarmt.
1 pk gjær løses opp i væsken
ca. 1 kg hvetemel
2 ts salt
3 ss sukker
Oregano
- elt alt godt sammen, gjerne 10 minutter eller mer med kjøkkenmaskin. Forheving er ikke nødvendig, men det sies at det gir bedre aroma til bakverk.
Del deigen i fire, kjevl emnene de ut i sirkler, del i 6 snipper. Fordel fyllet ytterst i hver snipp og rull sammen til horn.
Fyll:
Alt etter ønske. Personlig foretrekker jeg disse med Terina kylling (hermetisk greie i lignende boks som bogskinke), ost og godt med krydder. Oregano, timian og merian er fine krydder til denne blandingen.
Etterhev under plast til de er blitt store og luftige. Jo lengre jo bedre (Gjerne ett par timer i høg romtemperatur). Pensling er ikke nødvendig, men gir en blank overflate.
Stekes på 225 *C
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!