Supersmakfulle, luftige og saftige. Disse er utrolig deilig å kunne ha med til lunsj på jobben/skolen – både for barn og voksne.

Ingredienser

Gjærdeig:
15-16 dl hvetemel
1 pose tørrgjær
1 ts salt
1 ss idunn luftigere bakst
3 dl melk
3 dl vann
1 egg
75 g romtemperert smør i terninger
Fyll:
300 g skinke i små biter
300 g revet ost
1 porsjon tomatsaus til pizza

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:
1. Bland sammen alt det tørre til gjærdeigen.
2. Varm melk og vann fingervarmt. Rør inn egget.
3. Bland det våte og det tørre sammen, Det skal nå være en fast og ikke klissete deig.
4. Ha i romtemperert smør. Kjør deigen på lav hastighet i kjøkkenmaskin i ca 15 minutter.
Å bruke romtemperert smør i gjærdeiger gir en utrolig fin deig som er enkel å jobbe med.
5. Legg et håndkle over deigen og la den heve på lunt sted i 1 time.
6. Del deigen i 3-4 deler. Kjevle hver del ut til et stort rektangel. Skjær rektangelet opp i 8-10 mindre rektangler.
7. Smør litt tomatsaus på hvert rektangel. Ha litt skinke og ost på den ene halvdelen av rektangelet. Legg den andre halvdelen over og klem sidene godt igjen.
8. La rundstykkene heve 1-2 timer under et håndkle.
9. Pensle rundstykkene med egg. Trykk sidene litt sammen med en gaffel, så fyllet ikke renner ut mens de steker.
10. Stekes på 200 c i 8-10 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!