Grove scones som er skikkelig mettende med rosiner og valnøtter, gir brødskiva en god utfordring.

Ingredienser

Denne oppskriften gir ca. 10-12 stk. scones.
2 dl Bremykt, smeltet
3 dl skummet melk
6 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn, lettkokte
1 ts salt
2 ss sukker
2 ss bakepulver
100 g rosiner
100 g valnøtter, grovhakket
Forvarm stekeovnen til 210 ˚C, over og undervarme. Smør eller kle et stekebrett med bakepapir.

Fremgangsmåte

Bland sammen de tørre ingrediensene, tilsett Bremykt og melk. Rør sammen deigen, men ikke arbeid den for lenge, da blir sconesene seige. Er deigen veldig klissete, tilsett litt hvetemel. Trykk deigen ut på melet bakebord til den er ca. 2 cm tykk. Stikk ut scones med et melkeglass e.l. og legg på stekebrett. Stek på midterste rille ca. 20 minutter til de er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Nyt gjerne samme dag som de bakes, det er da de er best.
Tips:
Sconesene smaker ekstra godt med litt søtt syltetøy, som for eksempel solbær eller bringebær. Glad i ost? Del sconesene i to, smør et godt lag med Bremykt på og ha over Brie eller blåmuggost, og litt flytende honning.