Deilige, saftige rundstykker med gurkemeie.
7dl vann
100gr Bremykt
50gr gjær
500gr hvetemel
550gr sammalt mel
100gr havregryn
100gr solsikkefrø/linfrø
1ts salt
1ss gurkemeie
Egg til pensling
1.Smelt smør i en kjele og tilsett vann, dette skal holde en temperatur på ca 37 grader. Løs opp gjær i væsken og tilsett så mel, salt, gurkemeie, havregryn og frø.
2. Elt deigen godt (ca 15 min). La den så heve på et lunt sted i 30 min.
3. Del deigen i emner og rull ut avlange rundstykker. Sett de til heving i 50 min.
4. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg og stek de i ovnen på 210 grader i ca 10-12 min. (Varierer fra ovn til ovn, men de skal være litt gyldene i fargen)
5. Avkjøles på rist og nytes ferske med ett godt lag med Bremykt oppå😊
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!