Bremykt Logo

Disse er himmelsk gode, man får flere lag av briks veldig luftige. De er fine å fryse og varme opp. De er også ganske sunne siden de inneholder havre, og jeg synes miksen av valmuefrø og sesamfrø på toppen ble veldig godt :)

Ingredienser

Grunndeig:
125 g smør/ Bremykt for baking
5 dl H-melk/ eller lett
50 g gjær
0,7 kg hvetemel (ca)
0,3 kg havregryn
1 ts salt
til å kjevle inn 100 g smør/ Bremykt for baking
1 egg til pensling
Valmuefrø og sesamfrø, jeg blandet dem men man kan fint bruke bare valmuefrø

Fremgangsmåte

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp.
Elt inn salt og mesteparten av melet i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, elt inn litt etter litt, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.
Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.
Etter heving deler du i deigen i to, kjevle inn 50 g smør på hver leiv, brett smøret inni deigen og kjevle, brett igjen, kjevle på nytt.
Når du er ferdig med å kjevle inn smøret, kjevler du deigen til en rektangel på ca 20x50 cm.
Brett den ene delen inn mot midten.
Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre.
Skjær ca 5 cm tykke skiver på tvers.
La de etterheve på bakepapir med plast og kopphåndkle over.
Sett ovnen på 210 grader, når de har hevet til dobbelt str pensler du dem med egg og strør på frøeme.
Stekes i ca 15 min til de er gylden brune.
Serveres med syltetøy, ost eller spises bare.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!