1/2 dl lunkent vann
1 ss sukker
1 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
2 dl melk
2 ss creme fraiche
500 g hvetemel evt. litt mer
1 ss flytende Bremykt
2 ss Bremykt
1/2 ts salt
1/2 finhakket kinesisk hvitløk
2 ss finhakket bladpersille
1. Aktiver gjær ved å blande vann, gjær og sukker i en bakebolle. La det stå i 10 min til den begynner å skumme.
2. Ha i det våte (ekskl. flytende Bremykt) og det tørre. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, kjør deigen på medium hastighet i 5 min.
3. Tilpass hvetemel slik at deigen ikke stikker. Ha i flytende Bremykt og kjør til deigen slipper deigkroken.
4. La heve i 1,5-2 timer. I mens «halvsmelter» du smør, og blander i salt, persille og hvitløk.
5. Varm ovn på varmluft 210 grader og en jernpanne på medium varme.
6. Kna deigen lett på bakebordet og del deigen i 16 emner som du triller til runde boller.
7. Kjevle hver bolle til de er ca 1/2-1 cm tykke. Midten må gjerne være tynnere enn kanten.
8. Stek brødene på jernpanne i 4-5 min til toppen begynner å boble. Smør på smørblandingen.
9. Flytt brødene over på stekebrett og stek de midt i ovnen i 4-5 min. Følg godt med, de kan fort svi seg pga smøret.
10. Serveres med en gang de kommer ut av ovnen.
11. Håper det smaker!