Disse nanbrødene passer perfekt som tilbehør til indisk mat, men også som er erstatter til hvitløksbrød.

Ingredienser

1/2 dl lunkent vann
1 ss sukker
1 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
2 dl melk
2 ss creme fraiche
500 g hvetemel evt. litt mer
1 ss flytende Bremykt
2 ss Bremykt
1/2 ts salt
1/2 finhakket kinesisk hvitløk
2 ss finhakket bladpersille

Fremgangsmåte

1. Aktiver gjær ved å blande vann, gjær og sukker i en bakebolle. La det stå i 10 min til den begynner å skumme.
2. Ha i det våte (ekskl. flytende Bremykt) og det tørre. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, kjør deigen på medium hastighet i 5 min.
3. Tilpass hvetemel slik at deigen ikke stikker. Ha i flytende Bremykt og kjør til deigen slipper deigkroken.
4. La heve i 1,5-2 timer. I mens «halvsmelter» du smør, og blander i salt, persille og hvitløk.
5. Varm ovn på varmluft 210 grader og en jernpanne på medium varme.
6. Kna deigen lett på bakebordet og del deigen i 16 emner som du triller til runde boller.
7. Kjevle hver bolle til de er ca 1/2-1 cm tykke. Midten må gjerne være tynnere enn kanten.
8. Stek brødene på jernpanne i 4-5 min til toppen begynner å boble. Smør på smørblandingen.
9. Flytt brødene over på stekebrett og stek de midt i ovnen i 4-5 min. Følg godt med, de kan fort svi seg pga smøret.
10. Serveres med en gang de kommer ut av ovnen.
11. Håper det smaker!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!