Disse hornene er sååå gode, også er de gøy å lage! Lag dobbel porsjon og frys ned som nistemat. Ta ut fra fryseren om morgenen og putt i matboksen, og du har tinte og gode horn til lunsj🙌🏼

Ingredienser

Oppskrift til 16 stk:
500 gram hvetemel
1/2-1 pk tørrgjær (tar litt lenger tid om du kun bruker en halv pakke, men egentlig trenger du ikke mer)
1 ss sukker
1 ts salt
3,5 dl melk
75 gram Bremykt (rett fra kjøleskapet)
(1 egg til pensling + sesamfrø)

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre. Tilsett melk og elt deigen i 5-10 min. Tilsett kaldt smør og elt deigen videre like lenge.
Dekk bakebollen med plast og hev til dobbel størrelse.
Del deigen i to. Kjevle ut en stor sirkel (jeg har ikke trengt å bruke mel eller olje når jeg har jobbet med denne deigen). Viktig å snu deigen når du har kjevlet den ut, det er jo undersiden som blir den synlige.
Del sirkelen i 8 «pizzastykker»
Legg fyllet mot kanten av hvert stykke.
Forslag til fyll: ketsjup, ost, pølse/smårettskinke, litt salt og oregano. Jeg bruker også ofte litt skinkeost inni, det er skikkelig godt!
Du kan også bruke en blanding av creme fraiche, smårettskinke, revet ost, salt &pepper og litt muskat. La gjerne blandingen få satt seg litt i kjøleskapet før du har den i hornene.
Mot midten av hvert stykke lager jeg tre til fem snitt gjennom deigen med et pizzahjul. Så bretter jeg sidene inn (så fyllet ikke skal renne ut), og ruller de sammen. Legg hver av de på stekebrettet med den spisse siste enden ned på undersiden. Sett de gjerne tett på ett brett, jeg syntes ikke det gjør noe om de hever litt i hverandre, da blir de bare ekstra saftige. Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen.
Etterhev i ca 30 min, pensle med sammenvispet egg, strø over sesamfrø.
Stekes på 220 grader over og undervarme i ca 15-18 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!