Krem Scones er nydelig varm fra ovnen, servert med syltetøy og krem!

Ingredienser

2 kopper (260 gram) hvetemel
1/4 kopp (50 gram) granulert hvitt sukker
2 ts (10 gram) bakepulver
1/3 kopp (75 gram) Bremykt smør, skåret i biter
1 stort egg, lett pisket
1 ts ren vanilje ekstrakt
1/2 kopp (120 ml) melk, halv og en halv, eller kremfløte
glasur:
Fløte eller melk

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 375 grader F (190 grader C) og plassere rack i midten av ovnen.
I en stor bolle, visp sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Skjær smøret i små biter og bland inn i melblandingen med fingertuppene. (Blandingen skal se ut grove smuler.) I et lite målebeger visp sammen melk eller fløte, pisket egg og vanilje. Legg denne blandingen til melblandingen. Rør bare til kombinert. Ikke over blande.
Overføring til en melet overflate og kna deigen forsiktig fire eller fem ganger og deretter klapp inn en 7 tommers (18 cm) runde. Deretter kutte deigen i runder. Plasser runder på forberedt cookie ark, avstand noen få inches fra hverandre. Pensle toppen av scones med litt fløte. (Dette hjelper å brune toppen av scones under baking.)
Stek i ca 15 - 18 minutter eller til pent brunet og en tannpirker inn i sentrum av en scone kommer ut ren. Disse scones er best dagen de er laget av, men kan være dekket og lagret i noen dager. De har også fryse svært godt.
Gjør ca 10 - 2 1/2 tommer (6,5 cm) runde scones.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!