Lette og luftige horn, som smaker godt, er enkle å lage og egner seg godt til frysing.
Oppskriften gir ca. 16 horn:
1 kg hvetemel
250 g romtemperert smør
4 ss sukker
2 ts salt
4 egg
50 g gjær
5 dl melk
Til pensling:
Egg
Valmuefrø
1: Smuldre sammen smør og hvetemel i en bakebolle.
2: Ha i sukker og salt. Bland sammen godt.
3: Ta gjæren i lunken melk og ha i eggene. Dette has oppi de andre ingridiensene.
4: Bland alt sammen godt med en kjøkkenmaskin, til deigen er smidig og slipper bollen.
5: Sett til heving i ca. 1 time på et lunt sted med et klede over bollen.
6: Del deigen i to deler. Kjevle deigen ut på et bakeunderlag til en rund leiv. Del leiven i åtte trekanter. Rull hver trekant inn mot midten til et horn. Gjenta med resten av deigen.
7: Settes til etterheving på et stekebrett med bakepapir i ca. 30 minutter med ett klede over.
8: Stekes på 250 grader i 8-10 minutter.
9: Avkjøles på rist.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!