Bremykt Logo

Deilig og luftig bakst som gjør hverdagen til en fest.

Ingredienser

Til 16 horn brukte jeg
100 gr smeltet smør
4 dl lunken melk
2 egg
1 pk tørrgjær
1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes)
1 ts salt
1 ss sukker
750 gr mel
pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø

Fremgangsmåte

Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.
Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.
Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca. 14 minutter.
Dette er opprinnelig en oppskrift fra min mor, som jeg har endret litt på. Vinner denne, skal hun få premien :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!