Verdens beste matpakkebrød som barna ( og de voksne ikke kan få nok av)
700 g hvetemel
300 g sammalt hvete
140 g sukker
1 ts salt
1 pk tørr gjær
150 g bremykt
7 dl melk
2 ss eddik
Til utbaking
2 dl melk
3 ss eddik
Solsikkefrø / valmuefrø
Bland det tørre i en bakebolle
Smelt bremykt og ha i melk til blandingen er fingervarmt
Ha alt i bakebolle og eldt med maskinen i ca 10 minutter.
Hev deigen til dobbel størrelse
Bland melk og eddik
Kjevle ut deigen til en rektangulær form.
Pensle halve rektangel med melk og eddik blandingen.
Brett deigen så i to pensle halve den mindre rektangel med melk og eddik blandingen, brett på ny.
Del i 12 like deler
Pensle melk og eddik blandingen på de 12 like delene
Strø på frø.
La heve under klede i 60 minutter.
Stek på 215 grader i ca 10-15 minutter.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!