Er populært brød i matpakken for både minsten og voksne. Oppskriften gir 20 stk polarbrød.

Ingredienser

- 1/2 pakke gjær
- 6 dl helmelk
- 1 ts sukker
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 100 g Bremykt
- 300 g finmalt sammalt hvete
- 200 g rugmel
- 400 g hvetemel

Fremgangsmåte

1) Bland gjær, sukker og lunkent melk i en bakebolle. La stå i 5-10 min til blandingen begynner å skumme.
2) Ha i salt, egg og sammalt hvete og rug. Tilpass mengden hvetemel etterhvert som du rører sammen deigen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, og la den stå på sakte elting i 10 min.
3) Elt inn romtemperert Bremykt. Det kan tenkes at du må ha i litt mer hvetemel. Deigen skal slippe fra bollen.
4) La heve i 1 time
5) Form runde og flate polarbrød, lag hull med en spisepinne. De skal være så flate som tykk pizzabunn.
6) La etterheve i 30 min
7) Stekes i 7-8 min på 220 grader
8) Frys ned så snart de er nesten kalde. Tines i brødrister på 2 min.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!