Nydelige rundstykker med litt bit i pga. solsikkekjernene. smaker så godt med ost, paprika og litt grønt på toppen

Ingredienser

100 g. smør
3 dl. melk
4 dl. vann
2 ts. salt
2 ts. sukker
100 g. linfrø
100 g. solsikkekjerner
50 g. tørrgjær
ca. 800 g. hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Ha salt, sukker, linfrø og solsikkekjerner i en bolle. Varm melken og vannet med smøret til ca 37 grader. ha det i bollen med det tørre . bland i ca halvparten av melet . Ha i gjæren. Ha i nesten alt melet, gjem litt til utbakingen.
kjør i maskin ca 10 minutter, eller elt for hånd like lenge.
Hev i ca 30 minutter på lunt sted. Bak ut , lag ca. 18-20 rundstykker . Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!