Fryses ned i store mengder - tas rett fra fryseren og varmes raskt i ovnen - serveres varme - NAM! Gode og superenkle å servere til alle rundt bordet uansett matallergi/intoleranse. Null spørsmål - null stress:)

Ingredienser

ca 3 dl vann
1/2 ts (5 g) lecitin
1 ts (10 g) fiberhusk(samme som psyllum)
2 ss (20 g) olivenolje eller den du har
250 g glutenfri melblanding (ex Schär mix B el Ogran grov melmiks)
1 ss solsikkekjerner eller gresskarkjerner (det hender jeg går tom-da tok jeg 3 ss linfrø og det gikk fint)
1 ss linfrø
1 1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 220 grader.
Ha vann, lecitin, olje og fiberhusk i en blender, bland til blandingen blir blakket som melk. I en annen bolle blandes alt det tørre godt sammen. Hell væsken over melet, rør sammen til deigen er godt blandet, ikke for fast. Form boller med en isskje dyppet i sterk kaffe. Pensle i tillegg rundstykkene med kaffe om nødvendig. Dryss noen solsikkekjerner eller gresskarkjerner (sesamfrø ble også godt) på toppen av hvert rundstykke. Stekes ved 220 g C i ca 20 minutter. Fryses ned i poser og varmes opp når de skal spises.

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!