Dette bakverket er utrolig saftig og samtidig luftig, det har en god smak av ristede mandler og et deilig lite sting av chili :) Deilig som lunsj med litt salat ved siden av. Eller bare som en kjapp en i hånda på vei til jobb en travel dag :)
60 gr melk
15 gr tørrgjær
6 store egg
70 gr sukker
560 gr hvetemel
1 ta salt
280 gr bremyk steke&ønske
-1 pk safran
-1 ts gurkemeie
-1 rød chili
-100 gram rista, salte mandler
-1 egg til pensling
*varm melken til 37' og rør inn gjæren
*tilsett egg og sukker og bland godt
*ha i melet, saltet, safranen og gurkemeien og kjør sammen deigen med eltekrok til den slipper kanten på bollen.
*tilsett smøret i terninger, litt og litt. Det tar ca 15 min å kjøre inn alt smøret.
*ha i finhakket chili og grovhakkede mandler.
*sett deigen til kaldheving i minst 3 timer, gjerne over natten.
*når deigen er klar deles den i 10 like store emner.
*rull hvert emne til en lang pølse og tvinn den sammen til en knute.
*etterhev under plastfolie (så de ikke tørker ut) i ca 2,5 time.
*pensle med et sammenvispet egg
*stekes på 180' i ca 16-17 min.
*ikke overstek, da kan de bli tørre
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!