Ønsker du noe skikkelig godt ved siden av en deilig høstsuppe eller en frisk salat - da er det disse saftige hvitløksbollene du skal lage. De blir utrolig luftige og gode og fungerer også utmerket til å fryse ned.

Ingredienser

GJÆRDEIG
1 kg hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
1 pk tørrgjær
6,5 dl lunken melk
125 gram Bremykt
1 egg
HVITLØKSSMØR
200 gram Bremykt
2 hvitløksfedd
2 ts Maldonsalt
En liten neve med kruspersille

Fremgangsmåte

Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Tilsett melken og la deigen elte seg litt. Tilsett så kjøleskapskald Bremykt litt og litt og tilslutt har du i egget. Om deigen ikke slipper kanten etter noen minutter elting kan du ta i litt mer mel, men ikke for mye. Deigen blir best om den er litt løs.
Viktig at deigen får eltet vel og lenge for å få et bra resultat. Minimum 10 minutter etter du har hatt i Bremykt.
Dekk bollen, og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Slå deigen sammen og del 25 like store biter. Evnt 16 om du ønsker store hvitløksboller.
Trill boller av bitene og sett de på en bakepapirkledd langpanne, 5 i bredden og 5 rekker om du delte i 25 (evt 4 x 4). Du kan også gjerne bruke to mindre former. Men viktig at bollene står ganske tett- det gjør at de blir ekstra saftige. Dekk platen med et kjøkkenhåndkle og la heve på nytt. Minst 30 min.
Mens bollene hever lager du hvitløkssmøret. Rør sammen Bremykt med presset/finhakket hvitløk, salt og hakket kruspersille.
Pensle bakverket med et sammenvispet egg.
Bruk en skarp kniv og lag et snitt i midten av bollene og langs hele rekken nedover, snitt gjerne halvveis ned i bollene. Fyll i smøret der du lagde snittet. Strø gjerne litt ekstra havsalt over, og gi et dryss med timian om du liker den smaken.
Stekes på nest nederste rille i ca 15-18 min på 225 grader
Nyt! :)

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!