Hjemmelagde polarbrød er enkelt å lage, smaker utrolig godt og ikke minst er det supert til hverdagsniste eller turmat.

Ingredienser

(Ca. 22 stk)
120 g Bremykt Original
7 dl skummet melk
2 ss sukker
½ ts salt
1 pose tørrgjær
100 g havremel
500 g sammalt hvete, fin
350- 400 g siktet hvetemel
Smeltet Bremykt til smøring av stekebrett

Fremgangsmåte

Smelt smør og varm opp melken til den er fingervarm, ha det i en eltebolle/bakebolle. Tilsett sukker, salt, gjær, havremel, sammalt hvete og til slutt litt og litt hvetemel til du har en litt løs deig, men som slipper bollen. Elt deigen i kjøkkenmaskin (eller for hånd) 8-10 minutter. Dekk til med plast, sett deigen på en lun plass og hev til dobbel størrelse.
Sett stekeovnen på 220 °C.
Ha deigen på melet bakebord, del i 22 like store emner, trill til boller og kjevle de til flate runde brød (ca. 12 cm brede). Legg polarbrødene på smurt stekebrett, prikk de med en trepinne eller gaffel, dekk med klede og etterhev 15-20 minutter. Stek polarbrødene på midterste rille til de så vidt er gylne, 6-8 minutter. Avkjøl på rist under klede, slik at de holder seg myke. Pakkes i plastpose når de er avkjølt.
Tips:
Polarbrødene egner seg svært godt til frysing, så her kan man lage seg et lite lager og ta opp akkurat det man trenger, hvis de rekker ned i fryseren vel og merke da!
Varm de gjerne opp før servering, 180 °C, 2-3 minutter.