Smakfulle grove rundstykker som passer like godt til hverdags som til søndagsfrokosten
1 dl havregryn
1dl kruskakli
1dl knust linfrø
3 dl kokende vann
3 dl kesam orginal eller mager
1 egg
2 ss flytende bremykt
1 ts salt
1 ts sukker
1 pk gjær
10 dl hvetemel med fullkorn eller fibra
Vann til passe deig
Bland havregryn, kruskakli og knust linfrø og tilsett kokende vann. La stå i minst 30 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene og elt det godt, gjerne i kjøkkenmaskin.
La heve til ca dobbelt størrelse, jeg lar den som regel stå en times tid. Form runde eller avlange rundstykker i valgfri størrelse, jeg lager dem forholdsvis små da de metter mye. Etterheves i 1/2 - 1 time før de stekes 10-15 minutter ved 240 grader celsius.
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!