Har du lyst på noe ekstra godt og nybakt til helgefrokosten eller lunsjen? Da kan disse saftige scones-rundstykkene anbefales. Deigen røres sammen på 1-2-3 og etter 20 minutter i ovnen er de klare til servering.
(6 store scones)
1 boks original kesam (300 g)
1 dl melk
1 ss Bremykt, smeltet
200 g siktet speltmel (eller hvetemel)
200 g sammalt speltmel (eller annet grovt mel)
1 stor ss bakepulver
1/2 ts salt
1. Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
2. Bland sammen kesam, melk, smør, bakepulver og salt, deretter siktet og sammalt speltmel. Hold gjerne litt igjen på det sikta speltmelet og juster til du får en jevn deig.
3. Klapp deigen ut på kjøkkenbenken til et lite rektangel med ca. 2 cm tykkelse. Del opp i 6 biter, og legg på et stekebrett med bakepapir.
3. Pensle gjerne sconesene med litt vann og ha over frø/kjerner/havregryn om det er ønskelig. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til sconesene er lett gylne på oversiden og undersiden. Avkjøl på rist.
Tips:
Sconesene passer like godt til frokost som lunsj, i matpakken, som turmat eller som tilbehør til suppe/salater. Og uansett hva du bruker dem til, så hører det hjemme med et lag med Bremykt på.