Kjempegode og raskt lagde scones, perfekt tilbehør til middagen eller til kaffe/te

Ingredienser

12 scones:
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts sukker
1/2 ts salt
120 gram kaldt smør
1 egg
2 dl melk

Fremgangsmåte

Bland sammen det tørre (men hold av litt mel), smuldre smøret i det tørre, og tilsett melken og lett vispet egg. Rør deigen sammen. Hvis deigen er klissete tilsetter du resten av melet. Deigen må ikke bli seig, da blir den vanskelig å forme. Klapp deigen flat på et melet bord, til en leiv med ca 2 cm tykkelse. Bruk et glass til å stikke ut rundinger. Flytt de over på et brett med bakepapir, og stek midt i ovnen på 225 grader i 12-15 min. Serveres nystekte med smør eller syltetøy!

NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!