Saftige og kjempe luftige smør Rundstykker som du aldri feiler på!
VERDENS BESTE SMØRRUNDSTYKKER
3 dl melk og 2 dl vann, 200 gr Bremykt smør, varm opp melk og vann sammen og smelt smøret, spe med mel til deigen nesten ser ferdig ut pluss 2ss sukker 1 ts salt.
Da tar du oppi 1 rått egg til slutt og sper deretter med litt mel igjen, ikke la deigen bli for tørr, de blir sagtigere og luftigere hvist deigen ikke er for mye mel i😊pluss 1 pakke tørrgjær👌🏼
Begynn først med temperert væske, spe med mel og tørrgjær (tørrgjær tåler endel varme/kaldt) sukker, salt og når deigen ser nesten ferdig ut tar du i et egg og sper deretter med mel til du ser deigen løsner fra Bolllen, ikke for mye mel... De blir myyye saftigere når deigen er litt klissete👌hev i en halv time, trill ut til rundstykker og legg på brett og la de heve 3 kvarter til, pensle med vann og strø på sesam frø.
Stek på 220 g undervarme og overvarme til rundstykkene er gyldne og fine.
NYYYYT!!!!
NB! Denne oppskriften ble sendt inn som et bidrag i Norges Beste Bakst. Bremykt kan ikke garantere at oppskriften er fullstendig. Gi oss gjerne beskjed om du skulle oppdage feil ved oppskriften. Tusen takk for hjelpen!